stort hus med röda stolpar och runda fönster

Kultur

Kommunen erbjuder ett händelserikt utbud av kulturaktiviteter, både som utbildning och som fritidsaktivitet. Från musik, dans, konst, teater och litteratur till naturreservat, industrimuseum, sjutton hembygdsföreningar, forskarföreningar, studieförbund och arrangörsföreningar. Du kan till och med bilda en egen förening!

Upplev, upptäck och engagera dig

Möjligheterna är närmast oändliga, det finns helt enkelt något för oss alla. Det är endast din nivå av intresse som sätter gränsen för hur mycket du kan uppleva, upptäcka och engagera.

kommunen i kulturpolitiskt fokus

Välkommen till Nordens största kulturpolitiska konvent Folk och Kultur
10-12 februari! Den digitala plattformen är öppen och du är välkommen att att delta.länk till annan webbplats

Som nybliven konventpartner till Folk och Kultur, sänder vi onsdagen 10 februari kl. 11.40-12.10 live från Glashuset i Gislaved där vi berättar om hur det är att arbeta med kulturdriven samhällsutveckling.

Lyssna på räddningschefen och syskonen Ambrus

Bland annat delar räddningstjänstens chef, Johan Nilsson och syskonen Rebecka och Edvin Ambrus med sig av sina erfarenheter kring samarbetet med oss. Programledare är Diina Hamza.

Onsdagen 10 januari kl. 11.15 kan du även se inslaget: Hur mår kulturen i våra kommuner? Där kulturchefen Magnus Jonsson samtalar med andra kulturchefer från Sverige.

Logga in för att se alla programpunkter

När du har skapat ditt konto genom att logga in på Folk och Kulturs hemsidalänk till annan webbplats, kan du bekanta dig med över 250 programpunkter. De kommer att vara tillgängliga till den 19 februari. Även vår direktsändning från Glashuset kan du se i efterhand.

Om Folk och kultur

Folk och Kultur är den ledande mötesplatsen för konstens och kulturens betydelse i demokrati- och samhällsutvecklingen. Konventet hålls i Eskilstuna i februari varje år sedan 2018.

2021 blir Folk och Kultur ett digitalt konvent och erbjuds kostnadsfritt för alla besökare.

Kulturprogrammet våren 2021

Vi erbjuder en mängd arrangemang, evenemang och andra kulturaktiviteter.

Kulturprogrammet för våren 2021

körsbärsblommor med texten Kulturvår 2021

Sidan uppdaterades senast: 2021-02-08