Tidigare stipendiater och pristagare av turismstipendium

2019 års turismstipendium tilldelades Mias Magasin

Mias Magasin är ett mysigt bed and breakfast, café och butik i natursköna Arnåsholm. Här erbjuds övernattning i en härlig miljö, med närhet till ett flertal populära besöksmål men även till lugna skogar, glittrande sjöar och fina vandringsleder. Butiken och caféet har öppet cirka en helg i månaden och här kan du ta en kopp kaffe, äta en våffla och hembakade kakor eller handla personliga presenter, garn eller egentillverkade alster. Mias magasin har blivit en populär mötesplats på vår fantastiska landsbygd för såväl invånare som besökare som vill bo, äta eller ha ett skräddarsytt event.

2018 års turismstipendium tilldelades STF Stora Segerstad vandrarhem

Stora Segerstad är ett levande naturbruksgymnasium vintertid och ett populärt vandrarhem sommartid. Vandrarhemmet är beläget i ett fridfullt läge med närhet till djur och natur med aktiviteter för alla. Stora Segerstad vandrarhem erbjuder ett unikt koncept där naturupplevelser och gårdsliv verkar i harmoni för att erbjuda besökare en bit av Småland. Sammantaget erbjuds en helhetsupplevelse som få kan motstå.

Priset mottogs av Barbro Johansson, Urban Nilsson och Elina Eriksson.

2017 års turismstipedium tilldelades Burseryds församling, LRF Burseryd-Sandvik, Södra Hestra Hembygdsförening och Lokala hantverkare i Burseryds församling.

Med ett stort ideellt engagemang lockar Burseryds församling, LRF Burseryd-Sandvik, Södra Hestra Hembygdsförening och Lokala hantverkare i Burseryds församling tusentals besökare till Kyrkudden i Sandvik under sommarens högsäsong. Ett 60-tal personer arbetar tillsammans för att skapa härliga sommarminnen. Hembakad fika till låga priser, lokala hantverk och musikandakter i en vacker natur- och kulturmiljö attraherar både närboende och långväga besökare. Pengarna som blir över skänks till olika hjälporganisationer. Sandviksveckorna genomsyras av hållbarhetstänk och visar på den kraft som finns och de kvaliteter som växer fram då människor arbetar tillsammans på en unik plats som Sandvik. Sammantaget skapas en helhetsupplevelse som få kan motstå.

2016 års turismstipedium får Louise Moberg och Jessica Kesak 

Genom ett väl utfört examensarbete på Linnéuniversitetet har Louise Moberg och Jessica Kesak påvisat hur social och ekonomisk hållbarhet kan främjas av besöksnäringsutveckling.

2014 års turismpris går till Hotell Nissastigen

Under året har Hotell Nissastigen med Josefin Pettersson och Anna Dimitrievska som ägare gjort stora satsningar på att renovera sina möteslokaler. De kan nu erbjuda flexibla möteslokaler och blir därmed en tillgång för mötes- och utbildningsanordnare i kommunen.

Förutom sina satsningar på konferens och möten arbetar Hotell Nissastigen med energi och engagemang för att skapa en mötesplats i staden Gislaved och utveckla sina samarbeten mellan föreningar, företag och privatpersoner.  Genom sin starka strävan och höga serviceanda ger de besökaren en positiv upplevelse av Gislaveds kommun och blir därmed en god ambassadör.

Hotell Nissastigen är ett bra exempel på att det går att växa och utvecklas i Gislaveds kommun och deras nästa satsning på utveckling blir nu en trevlig mötesplats utomhus genom upprustning av sin uteservering. 

2014 års stipendiater Hotell Nissastigen med Josefin Pettersson och Anna Dimitrievska

2013 års turimspris går till Sunnaryd Smak & Design

Sunnaryd Smak & Design med Cecilia Magnusson och Daniel Johnsson som ägare, har i Sunnaryd med en otrolig energi och entusiasm jobbat för en levande landsbygd. De har en blomsteraffär, ordnar tipspromenader, pysselaktiviteter och möjlighet att fika på en vacker plats. På deras hemsida kan vi läsa "Välkommen till Västra Bolmens pärla och Gislaveds kommuns Riviera”. Denna pärla i Gislaveds kommun är något som Bolmen som 10:e största sjö kan skryta med.

I denna landsbygdsdel är Sunnaryd Smak & Design ett bra exempel, på att det går att lyckas med att gräva där man står och locka till sig besökare och driva på utvecklingen. Det senaste som ska bli verklighet vid färjelägret är att Sunnaryd Smak & Design öppnar en glasskiosk tillsammans med ungdomar från bygden. Företaget kommer fungera som mentorer och hjälpa en till två ungdomar att bli framtida egna entreprenörer inom besöksnäringen.

Cecilia och Daniel är en otrolig kraft att samtala med och har ständigt nya idéer som de arbetar med. Vad som händer härnäst får framtiden utvisa men Gislaveds kommun hoppas att de med sin idoghet och framtidstro fortsätter och utvecklar sig själva och andra i kommunen.

2012 års turismstipendium får Halvard Nilsson

Halvard Nilsson verksam på Gislaveds industrimuseum har på ettutomordentligt vis skapat en bättre förståelse för vår historia vid Nissafors bruk, genom projektet Industrihistoria i Nissadalen. Halvard har sett till attentusiasmera personer inom sin verksamhet.

Han har arbetat för att få fram både broschyrer på svenska, engelska och tyska. Han har drivit på utvecklingen av Nissafors bruk. Röjt buskar för att få fram lämningar och arbetat fram texter. Han har sökt fram material för att människor skakunna ta del av denna skatt i Gislaveds kommun. Skyltar har satts upp vid Nissafors bruk.

Halvard Nilsson har varit med och arrangerattemakvällar om Nissafors bruk samtarrangemang för skol- och bussgrupper.Halvard Nilsson tilldelas därför åretsturismstipendium.

Sidan uppdaterades senast: