Sommarbild - Isaberg

Kommunfakta

Gislaveds kommun är en välmående landsortskommun. Här bor det närmare 30 000 invånare. Kommunen är belägen i den blomstrande GGVV-regionen (Gislaved, Gnosjö, Värnamo och Vaggeryd). Den smått berömda tillväxten hos oss beror på ett aktivt näringsliv och en framsynt kommunal planering - och lite småländsk entreprenörsanda på båda håll.

Samverkan

Samverkan är en annan nyckelfaktor. Vi är bra på att arbeta i nätverk, det gjorde vi långt innan det blev ett begrepp på andra håll. Och nätverken finns inte enbart i arbetslivet utan även inom frikyrkan och i våra intresse- och idrottsföreningar.

Bo

Det finns åtta tätorter i kommunen, varav Gislaved är den största. Överallt njuter vi av ett naturnära boende till högst rimliga priser. Det finns hyresrätter och villor på samtliga orter, men villorna och det marknära boendet dominerar. Vill man bo mitt i naturen finns det även småländska röda torp invid små sjöar att tillgå.

Natur

Vi har naturen nära inpå livet. Vattendraget Nissan slingrar sig som ett blått band genom vår bygd; lägg därtill ett stort antal sjöar och vidsträckta skogsområden så inser du att förutsättningarna är goda både för jakt, fiske och andra naturupplevelser.

Hitta hit

Det är lätt att hitta hit: riksväg 26 (Nissastigen) och 27 korsar kommunen liksom järnvägslinjerna Halmstad - Nässjö och Kust-till-kustbanan mellan Göteborg och Kalmar.

Sidan uppdaterades senast: