Skräpplockardagarna 2022

Uppmaning till föreningar, skolor och förskolor: Var med och håll Gislaveds kommun rent i vår!

Kampen mot nedskräpning 2022

Varje vår deltar Gislaveds kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2021 deltog mer än 2 800 hjältar i vår kommun!

Anmälan från 1 mars

Från 1 mars är anmälan öppen till Skräpplockardagarna! Anmäl er på www.hsr.se/skrapplockardagarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Alla anmälda förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och digitalt pedagogiskt material.

Skräpplockardagar våren 2022 vecka 16

Gislaveds kommun är ansluten till aktionen och vi stöttar  skolor, förskolor och föreningar som vill göra en insats i sin närmiljö. 19-22 april (vecka 16) är den vecka vi i Gislaveds kommun siktar på 2021.
Det går givetvis att plocka skräp även andra veckor under hela året men vi koncentrerar oss på vecka 16.

För att i god tid få hem material är det viktigt att du/ni anmäler er till www.hsr.se/skrapplockardagarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. allra senast 5 april.

Distribution av skräpplockarmaterial kommer i år ske direkt från Håll Sverige Rents distributör till anmälda enheter.

Sortera och återvinn

Ni tar själva hand om det skräp ni samlat in. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast vid närmsta återvinningsstation. Restavfall lägger ni i soptunna för restavfall.

Extra hämtning

Om ert insamlade skräp inte får plats i den vanliga soptunnan kan man beställa extra hämtning av skräpet. Sådan extra hämtning måste dock förbeställas minst en vecka innan via gunnar.gustavsson@gislaved.se

Skräpplockardagarna är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Var med du också i kampen mot skräpet!

Sidan uppdaterades senast: